Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، اخیرا مجوز صادرات 850 قطعه پرنده زینتی به کشور کویت با امضای رئیس  اداره کل محیط زیست استان خوزستان به امضا رسیده است. درحالیکه پیش از این هم سابقه داشته و مدیر کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان در توجیه این رویه گفته است: صدور مجوز برای پرنده های زینتی مثل «بلبل خرما» که از گونه های غیرحمایتی و پرورشی محسوب می شود، قانونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چون از نظرقانونی، تجارت گونه های وحشی، صادرات و واردات پرندگان وحشی، زینتی و پرورشی در چارچوب دستورالعمل های جاری سازمان حفاظت محیط زیست امکان پذیر است و از نظر «کنوانسیون سایتیس» (تجارت بین المللی گونه های جانوری و گیاهی) نیز منعی ندارد.

در این مجوز صحبت از انتقال هوایی 300 قطعه قناری، 100 قطعه بلبل خرما، 100 مرغ مینای پرورشی، 150 قطعه فنچ و 200 قطعه جوجه مرغ است.

قاچاقچیان روز روشن پرنده ها را در خوزستان زنده گیری می کنند

اما ناصر عبیات فعال محیط زیست به خبرنگار فارس در واکنش به این خبر گفت: بلبل خرماهایی که اجازه صادرات آن داده شده در روز روشن و بدون هیچ مزاحمتی از طبیعت خوزستان به وسیله قاچاقچیان زنده گیری شده  و پرورشی نیستند، و  با مجوز محیط زیست از کشور خارج می‌شوند.

ایمان ابراهیمی پرنده شناس و مدیرعامل انجمن آوای بوم ایران نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه هر از چندگاهی خبر صدور مجوز صادرات پرندگان از سوی سازمان محیط زیست  شنیده می شود و مسئولان آن ادعا می کنند که این پرندگان پرورشی هستند، اظهار داشت: محیط زیست شناسنامه ای برای پرندگان پرورشی صادر نکرده است که پرورشی یا به اسارت گرفته شدن آنها را بتوان تشخیص داد. متاسفانه تقریبا بیشتر بلبل خرماها و شاهین سانانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش می شوند، با مجوز رسمی به این کشورها صادر شده اند.

بیشتر بلبل خرماها و شاهین سانانی که در کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش می شود از ایران صادر می شوند

ابراهیمی راه حل این مساله را شناسایی توالی گونه عنوان کرد و گفت: به زبان ساده از حیواناتی که ادعا می شود پرورشی هستند، باید شناسنامه داشته باشیم، که این شناسایی از طریق چیپست گذاری "chipset" زیر پوستشان ممکن است.

این پرنده شناس با اشاره به اینکه چیپست گذاری پیشرفته ترین کاری است که امروز در دنیا برای ردیابی گونه ها انجام می دهند، توضیح داد که چیپست ها، تراشه الکترونیک کوچک ارزان قیمتی است که زیر پوست حیوان قرار داده می شود و امکان خوانش اطلاعات آن با دستگاه وجود دارد و اعداد ثبت شده در آن نشان می دهد که  هر حیوان نشانه گذاری شده در چه شرایطی قرار دارد.

تجارت کلان قاچاق پرندگان با مجوز و بدون نظارت دولتی

ابراهیمی صدور مجوز ورود و خروج گونه ها قبل از الزام چیپست گذاری را منجر به ایجاد یک فساد شبه دولتی مشابه پول شویی دانست و اظهار داشت: وقتی گونه ها علامت گذاری نشده باشند، قاچاقچیان به راحتی می توانند، گونه جانوری حاصل قاچاق را با مجوز دولتی و بدون اینکه مشخص شود این گونه از کجا آمده است، از کشور خارج کنند.

کشورهای حاشیه خلیج فارس به شدت سیستم نظارت خرید و فروش حیوانات را در کشورشان جدی گرفته اند و سودجویان از خلاءهای قانونی در ایران استفاده کرده و پرندگان ایرانی را با کسب مجوز صادرات پرندگان زینتی با سود کلان به آنها می فروشند

این پرنده شناس در توضیح علت رشد این نوع تجارت در ایران گفت: کشورهای حاشیه خلیج فارس در چند سال اخیر به شدت سیستم نظارت خرید و فروش حیوانات را جدی گرفته اند، در حالیکه ایران در این زتوسه سیستم های نظارتی عقب مانده است ودر این شرایط اگر در محدوده ایران بخواهند گونه قاچاق را به اروپا منتقل کند، بدون نیاز به هزینه و ریسک بالا با کسب یک مجوز قانونی از سازمان محیط زیست تحت عنوان، صادرات پرنده زینتی سود کلانی به جیب می زنند.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه این رویه در بلند مدت می تواند کشور ما را به پاتوق قاچاقیان حیات وحش تبدیل کند. ابراز داشت: برای سامان دادن با این موضوع راهی جز چیپست گذاری نیست. چون مافیای قاچاق پرندگان در ایران در حال سودجویی با کمک خلاءهای نظارتی و کسب مجوزهای قانونی هستند و  ایران را به یک کردیدور قاچاق قانونی پرندگان تبدیل کرده اند، تجارتی که سود دلاری کلانی را برای آنها به ارمغان آورده و آسمان ایران را از پرنده خالی می کند. 

منبع: الف

کلیدواژه: کشورهای حاشیه خلیج فارس خرید و فروش محیط زیست گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۹۸۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: سال ١۴٠١ و ۱۴۰۲ در راستای حفظ و احیا گوزن زرد ایرانی و در خطر انقراض هشت رأس گوزن زرد ایرانی از دو سایت تکثیر و پرورش دشت ناز ساری و سایر مراکز تکثیر کشور به لرستان و دامنه‌های زاگرس که زیستگاه و خاستگاه اصلی این گونه در گذشته بوده، انتقال داده شد.

وی افزود: گوزن زرد ایرانی در سایت تکثیر و پرورش فجر صفای کشت و صنعت لرستان واقع در دامنه‌های یافته‌کوه حفاظت و نگهداری می‌شوند که نخستین و بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش گوزن زرد در کشور است که با مشارکت بخش خصوصی و در راستای حفاظت مشارکتی از گونه‌های ارزشمند حیات وحش و ذخایر ژنتیکی ایجاد شده است.

سالاروند از تولد یک رأس گوساله در اردیبهشت ماه سال جاری خبر داد و گفت؛ گوساله تازه متولد شده در شرایط مناسب و پایداری می‌باشد و توسط مسئولین سایت و دامپزشک مربوطه به همراه مادر تحت مراقبت است و شرایط زیستی و بستر مناسب برای زادآوری و رشد گوساله توسط کارشناسان زحمتکش این اداره کل و مجموعه کشت و صنعت فجر صفا لرستان فراهم شده است.

وی خاطر ژنشان کرد: در سال گذشته هم یک رأس گوزن زرد در این سایت متولد شده است که هم اکنون در سلامت کامل می‌باشد که نشان از موفقیت این سایت جدید در احیا گونه‌های ارزشمند و در خطر انقراض حیات‌وحش دارد.

وی افزود: در حال حاضر گوزن زرد ایرانی در چند استان کشور نگهداری می‌شود و همچنان تلاش برای حفظ این گونه ارزشمند ادامه دارد و با سیاست‌های سازمان حفاظت محیط زیست و معرفی آن به مناطق مختلف، روند حفظ این گونه ارزشمند در سال‌های اخیر روند خوبی گرفته است و امیدها برای احیا آن در خاستگاه اصلی آن یعنی استان لرستان با موفقیت زاد و ولد طی دو سال اخیر نیز دو چندان شده است.

سالاروند، موفقیت احیا این گونه ارزشمند در استان لرستان را به همه طبیعت دوستان و علاقمندان به حیات وحش و محیط زیست تبریک گفت و از در دست بررسی بودن چند سایت خصوصی برای ایجاد مراکز نگهداری گونه‌های شاخص حیات وحش در استان لرستان خبر داد و اظهار کرد: استان لرستان در ایجاد مراکز حفاظت مشارکتی حیات وحش با کمک بخش خصوصی و در راستای شعار سال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» در کشور پیشگام است.

کد خبر 6096812

دیگر خبرها

  • آب‌های خاکستری؛ نجات‌بخش حیات زمین
  • تصاویری از گشت و گذار پلنگ ایرانی در منطقه حفاظت شده سبزکوه
  • مشاهده پلنگ در منطقۀ سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • سومین کارخانه سیمان «ویدر»، نگرانی ادامه‌دار اهالی و پاسخ یک مسئول
  • کاهش ۳۰ درصدی شمار پرندگان مهاجر
  • حضور ۷ گونه پرنده مهاجر در تالاب بین‌المللی هامون
  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در این استان
  • تولد نخستین گوزن زرد ایرانی در اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳