Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام سازمان شیلات ایران با تاکید بر توانمندی های موجود گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته و کارهای در دست اقدام، ایران در جمع کشورهای صادر کننده این آبزی قرار دارد.

سیف الله حقیقی عصر چهارشنبه وسعت مزارع فعال میگوی پرورشی کشور را نزدیک به 9 هزار و 500هکتار با تولید سالانه 34 هزار تن عنوان کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون افزون بر 75 درصد از میگوهای پرورشی تولیدی ایران به خارج از کشور صادر می شود افزود: هر ساله شاهد افزایش سهم ایران از بازار جهانی این آبزی هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته قائم مقام سازمان شیلات ایران با توجه به استقبال خوب سرمایه گذاران و وجود زمین های مستعد ایجاد سایت های پرورشی میزان تولید میگوی پرورشی ایران تا پایان برنامه ششم توسعه به بیش از 42 هزار تن و 1404هجری خورشیدی نیز به بیش از 55 هزار تن افزایش می یابد.

وی با اشاره به توانمندی های هرمزگان از لحاظ آب و هوایی، مزارع زیرکشت و همچنین شناسایی 50 هزار هکتار زمین ساحلی برای توسعه این صنعت افزود: این استان با داشتن حدود چهار هزار هکتار مزرعه فعال و تولید سالانه 15هزار تن (با داشتن47 درصد سهم تولید) رتبه اول تولید میگوی پرورشی کشور را دارد.

این مقام مسوول در شیلات ایران از هرمزگان بعنوان یکی از مهم ترین استانهای ساحلی دارای چرخه کامل (تولید لارو، پرورش، بسته بندی و مرکز صادرات مورد تایید اتحادیه اروپا) میگو نام برد و ابراز داشت: در مزارع شرق این استان سالانه 2 بار میگو (از نوع وانامی) پرورش داده می شود.

** تامین 53 درصدی لارو میگو در هرمزگان

قائم مقام شیلات ایران از تولید و تامین 53 درصدی لارو مورد نیاز پرورش دهندگان میگوی کشور در هرمزگان به عنوان یکی دیگر از ظرفیت های این استان نام برد و یادآور شد: نبود بیماری و تقاضای بالای بهره برداران دیگر استانها باعث گسترش فعالیت کارگاه های تولید لارو(بچه میگو) دراین خطه شده است.

حقیقی با تاکید بر افزایش ایمنی و بهداشت کارگاهایی تولید لارو و مزارع پرورش میگوی هرمزگان در مقابل بیماری های آبزیان گفت: بهداشت و سلامت تولید، حفظ این مهم و استمرار آن در مزارع میگو از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

وی با تاکید بر به روزرسانی و ارتقای فعالیت های بهداشتی در مزارع میگوی کشور از فعالان این صنعت به خصوص در هرمزگان خواست همواره در پی رعایت استانداردهای لازم باشند.

ارتقای آموزش ها، نگرش رویکرد این اداره کل به بهبود و پیشرفت کیفی کار باعث شد سال گذشته (اسفند95 تا دی ماه 96) تعدادی از فعالان این صنعت در مزارع تیاب میناب با اجرای روش های نوین و مکانیزه از هر هکتار مزرعه 20 تن میگو برداشت کنند که این سه و نیم برابر تولید معمول است.

در این مدت (اسفندماه سال 95 تا دی ماه 96 خورشیدی) پرورش دهندگان این استان موفق به برداشت 15هزار و 333 تن میگو از مزارع شدند که 75 درصد آن به ارزش 75 میلیون دلار را به خارج از کشور صادر کردند.

'میگوی پرورشی در مزارع هرمزگان از نوع وانامی است که تولید آن از سال 88هجری خورشیدی به صورت آزمایشی درسطح 20 هکتارآغاز شده که تاکنون نتایج مطلوبی داشته که می توان از کاهش هزینه های غذایی، ضریب رشد و بازماندگی بالا، مقاوم بودن به بیماریها و داشتن دوره رشد کمتر(تولید دو بار در سال) به عنوان مهم ترین ویژگی های آن نام برد.

صنعت شیلات و آبزیان از قدیمی ترین راه های درآمد مردم ساحل نشین جنوب از جمله هرمزگان است که در صورت توجه دولتمردان و حمایت از بخش خصوصی می تواند به عنوان محور توسعه هرمزگان کمک زیادی به بنیه اقتصادی مردم باشد.

بر اساس آمار منتشر شده سال 2008میلادی سازمان ملل درخصوص تولید میگوی پرورشی، کشور چین با تولید یک میلیون و 265هزارتن بزرگ ترین تولید کننده معرفی شده درحالیکه تایلند با 580 هزارتن و اندونزی با290هزار تن در رده های بعدی قرار دارند.

 

ایرنا

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000BNH برچسب ها: کشاورزی ، صادرات ، میگو ، شیلات ، پرورش میگو

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: کشاورزی صادرات میگو شیلات پرورش میگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۹۳۸۱۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید

به گزارش همشهری آنلاین،‌ احمد وحیدی درباره آخرین اقدامات انجام شده برای ساماندهی اتباع خارجی بیان کرد: اتباع غیرمجاز باید از ایران خارج شوند، اتباع جدید را نمی پذیریم و اتباعی که مجاز هستند و در کشور می مانند براساس نیازمندی های اعلام شده دستگاه ها به نیروی کار، خواهد بود و براین ساس ساماندهی خواهند شد.

وی ادامه داد: در حال حاضر اطلس شغلی توسط وزارت کار تهیه شده و استان های مختلف براساس نیازشان ارزیابی می کنند که در هر استان چقدر به نیروهای کار اتباع خارجی نیاز دارند؛ طبیعتاً در سطحی که مورد نیاز هست، در کشور خواهند ماند و مابقی باید به کشورهای خودشان بازگردند.

وزیر کشور در پاسخ به این پرسش که در طول یک سال گذشته چه تعداد اتباع به کشورشان بازگردانده شده اند، گفت: بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر به کشورهای خود برگشتند، اما یک اشکالی داریم و اینکه برخی از این افراد از طریق مرزها دوباره وارد ایران می شوند لذا دستگاه ها مجبور می شوند که دوباره آنها را به کشورهای خود برگردانند. موارد متعددی داریم که از ایران خارج شدند و پس از مدتی مجدد وارد کشورمان شدند.

وحیدی تأکید کرد: قوانین ما کفایت لازم برای برخورد با کسانی که غیر مجاز و برای بارها به کشور می آیند را ندارد که باید از طریق مجلس شورای اسلامی قوانین مربوط به برخورد با کسانی که برای چندمین بار وارد کشور می شوند، اصلاح شود تا از طریق قانون بتوانیم مانع ورود آنها به کشور شویم.

کد خبر 849465 منبع: شفقنا برچسب‌ها احمد وحیدی خبر ویژه اتباع خارجی

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲
  • تولید برچسب هوشمند برای پایش سلامت مواد غذایی دریایی
  • خبر مهم وزیر کشور درباره پذیرش اتباع جدید
  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • رتبه دوم هرمزگان در تولید نهال مرکبات در کشور
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم