Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@21:25:15 GMT

سرانه مصرف میگو درایران حدود 50 گرم است

تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۹۸۶۶۲۹

سرانه مصرف میگو درایران حدود 50 گرم است

علی اکبر مجاز روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اختلاف بالای سرانه مصرف میگو در داخل با خارج ازکشور، سرانه مصرف میگو درجهان را 500 گرم در سال یعنی 10برابر ایران ذکر کرد.
وی، میزان تولید میگوی پرورشی کشور را درمجموع 35هزارتن عنوان و اظهار کرد: برای افزایش مصرف میگو در ایران راهی غیر از تشویق مردم به مصرف این آبزی با ارزش غذایی بالا نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: هم اکنون اتکای پرورش دهندگان تنها به صادرات میگواست که با هر بهانه ای از سوی وارد کنندگان به ویژه تحریم ضربه سختی به صنعت پرورش میگو وارد خواهد شد.
به گفته این مقام مسئول در شیلات هرمزگان میگوی پرورشی و حتی دریایی (صید از دریا) ایران در حال حاضر به عنوان سالم ترین و باکیفیت ترین میگوی جهان شناخته می شود.
این منبع خاطرنشان ساخت: با افزایش مصرف میگو در داخل کشور این دغدغه نیز برطرف و پرورش دهندگان با خیال راحت به فعالیت خود و دستیابی به روش های نوین ازجمله افزایش تولید در واحد سطح ادامه خواهند داد.
وی، ازمهم ترین راههای افزایش سرانه مصرف میگو به برگزاری جشنواره های ملی، منطقه ای و حتی محلی ومحله ای طبخ میگو، تاکید پزشکان متخصص تغذیه در خصوص سودمند بودن مصرف این آبزی(با محوریت برنامه های سلامت محور رسانه ملی و شبکه های استانی) و توزیع آن از طریق تعاون های مصرف کارمندی و کارگری اشاره کرد.
مجاز یادآورشد: با اجرای این پیشنهاد و افزایش سرانه مصرف داخلی نه تنها پرورش دهندگان دغدغه صادر نشدن محصولات خود را ندارند بلکه برای عرضه آن درداخل کشورنیز با مشکلی مواجه نخواهند شد.
درحالی شاهد کمترین سرانه مصرف میگو درکشورهستیم که خریداران خارجی مهم ترین دلیل خرید میگوی ایرانی را طعم و مزه بی نظیر آن در مقایسه با دیگرمناطق تولید کننده این آبزی دردنیا ازجمله کشورهای جنوب شرق آسیا و حتی عربستان ذکر می کنند.
به گفته آنان اگر میگوی پرورشی ایران همچون دیگر کشورهای تولید کننده ازاندازه یکسان و مناسبی برخوردار بود حاضر بودند برای واردات هر کیلوگرم آن 2 تا 3 دلار بیشتر پرداخت کنند.
رئیس اداره توسعه میگواداره کل شیلات هرمزگان با تاکید برمطالب یاد شده، اظهارداشت: به دفعات مکرر از زبان کارشناسان خارجی این حوزه و حتی وارد کنندگان عمده آن گفته شده که میگوی پرورشی ایران از نظر مزه دردنیا بی نظیر است.
میگو پرورشی بعنوان نوع دیگری از میگو که در سواحل خلیج فارس و دریای عمان با استفاده از آب هدایت شده دریا به استخرها به صورت مستقیم در محیط طبیعی همچون بستر کم عمق دریا پرورش داده می شود.
میگوی پرورشی ایران بعنوان یکی از معدود میگوهای با کیفیت دنیا معرفی شده که بدون باقیمانده آنتی بیوتیکها، قارچ کش ها یا مواد دارویی و افزودنی های غذایی نگه دارنده برای افزایش ضریب رشد است، مشکلی که هم اکنون خیلی از کشورهای پرورش دهنده با آن دست به گریبان هستند.
درحالی شاهد کمترین سرانه مصرف میگو در ایران هستیم که این آبزی دارای فواید فراوانی شامل ضد شار خون بودن، سرشار از سلنیوم(خاصیت سد اکسیدانی دارد)، ضد آلزایمر، ضد کم خونی و منبع پروتئین و کلسترول خوب است.
به گفته کارشناسان علم تغذیه، امگا 3 فراوانی که در میگو وجود دارد، باعث می ‌شود عادت به مصرف هفتگی آن از بروز آلزایمر و اختلال حواس در دوران سالمندی جلوگیری کند.
براساس اطلاعات منتشره شیلات هرمزگان این استان هم اکنون با دارا بودن 9سایت پرورش میگوی فعال وسطح زیر کشت سه هزارو 600 هکتار(فضای مفید) و تولید سالانه 15هزارتن رتبه اول در بین استان های تولید کننده میگوی پرورشی کشور را دارد.
6149/6048
خبرنگار : رضا رضا گیلانی ** انتشار : خلیل تنیده

* آگاهی از آخرین اخبار استان در کانال تلگرام ایرنا هرمزگان
* لینک جستجو کانال: irnabandarabas@
*ایمیل: irna.hormozgan@yahoo.com
انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۹۸۶۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند

حجت‌الاسلام پورثانی با اشاره به اینکه طی سال‌های قبل مربی پرورشی مدرسه به عنوان یک کارمند درجه ۲ نگاه می‌شد گفت: لزوماً هم مربی پرورشی کلاسی نداشته بود. همان طور که می‌بینیم امروز هم نیمی از مدارس کشور مربی پرورشی ندارند.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: ما فقط در پایه هفتم و هشتم یک درس تفکر و سبک زندگی داریم، در پایه‌های دیگر درس خاصی در امور تربیتی نداریم؛ مربی‌های پرورشی هم ابزار مناسب برای اهداف خود را ندارند.

در فضا، محتوا و نیروی انسانی کمبود داریم

وی با بیان اینکه فضا، محتوا و نیروی انسانی سه ضلع کار تربیتی است گفت: در هر سه ضلع ما دچار کمبود و مشکل هستیم. کار تربیتی تنها به وسیله آموزش و پرورش قابل جمع نیست؛ وظایف آموزش و پرورش هم با دیگر دستگاه‌ها قابل مقایسه نیست. رهبری هم برای مسئله تاکید کردند.

حجت‌الاسلام پورثانی گفت: ما باید عرصه را برای همه دغدغه‌مندان عرصه تربیتی فراهم کنیم. یکی از موانعی که نمی‌توانستیم بعد از ظهر مدارس و پنج شنبه‌ها را در اختیار امور تربیتی قرار دهیم خوشبختانه با برنامه هفتم توسعه عملیاتی کردیم.

وی با اشاره به اینکه درب آموزش و پرورش به روی همه دغدغه‌مندان عرصه فرهنگی و تربیتی باز است؛ گفت: ۵۰ هزار گروه جهاد تبیین در سراسر کشور بزرگترین عملیات جهاد تبیین را راه اندازی کردند. اعتقاد ما و شعار دولت هم همین است که اگر می‌خواهیم در آموزش و پرورش اتفاقی بیفتد چاره‌ای جز ورود با ضابطه گروه‌های جهادی ندارد.

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شاخص اصلی ما رسیدن به حیات طیبه منطبق با سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است. البته برخی معتقد بودند وزارت آموزش و پرورش باید به نام وزارت تربیت رسمی جمهوری اسلامی تغییر یابد؛ سند تحول هم بر مبنای تربیت است و حتی پیوست برنامه درسی آن را هم دیده است. طرح اتقان را هم با هدف تقویت روحانیت در مدارس راه اندازی کردیم.

معلوم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند

وی در خصوص باز بودن درب مدارس به روی دانش آموزان در روزهای پایانی هفته گفت: ما سند جامع اوقات فراغت دانش آموزان را نوشته‌ایم. تمام اوقاتی که دانش آموز در اختیار مدرسه نیست و معلوم هم نیست دانش آموز اوقات فراغتش را چگونه طی می‌کند. آموزش و پرورش به عنوان متولی اصلی تربیت، باید برای تمامی اوقات دانش آموز برنامه داشته باشد.

لزوم فعال شدن ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد

حجت‌الاسلام پورثانی با بیان اینکه ۳۵۰ مدرسه توسط مساجد باید فعال شوند گفت: ما آماده میزبانی همه گروه‌های مردمی را که در چهارچوب انقلاب فعالیت کنند؛ در تابستان داریم. در ۷۲۵ منطقه آموزش و پرورش یک دبیرخانه اوقات فراغت داریم؛ هر فردی که دغدغه‌مند امور تربیتی است و برای این موضوع برنامه دارد می‌تواند به دبیرخانه مراجعه کند. ما این آمادگی این مسئله را داریم و معتقدیم که درِ مدارس را هم به روی گروه‌های مردمی باز می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • عملیاتی کردن فرامین رهبری در وزارت آموزش و پرورش
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • مربی‌های پرورشی ابزار مناسب برای تحقق اهداف تربیتی را ندارند
  • برای آموزش و پرورشی که سرپا نیست
  • آغاز تکثیر میگو در استخرهای پرورشی استان بوشهر
  • آغاز پرورش میگو در سواحل استان بوشهر/ نظارت‌ها جدی‌تر می‌شود
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم